Pakistan ve Hindsitanlı Akademisyenlerden YTB’ye Ziyaret

Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteği ile Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) tarafından gerçekleştirilen Türkiye, Pakistan ve Hindistan Arasında Kültürel ve Akademik Bilgi Erişimini Arttırma Projesi kapsamında Pakistan ve Hindistan’dan gelen Akademisyenler YTB’yi ziyaret etti. Ziyarette YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, heyettekilere FETÖ’yü ve YTB’nin çalışmalarını anlattı.

Bir ay sürecek olan Kültürel ve Akademik Bilgi Erişimini Arttırma projesi kapsamında Türkiye’den bölgeye gidecek adaylar ile Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen adaylar İstanbul’da bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. İstanbul’daki çeşitli STK ve üniversite ziyaretlerinin ardından Ankara’ya gelen heyet program kapsamında YTB’yi ziyaret ederek YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile görüştü.

Projenin zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden YTB  Başkanı Kudret Bülbül: ”FETÖ tarafından 15 Temmuz’da talihsiz ve menfur bir darbe girişiminin gerçekleştiği ve darbe karşıtı gösterilerin gerçekleştiği günlerde ülkemizde bulunmanız bizim için son derece önemlidir.” dedi.

FETÖ’nün kendisini bir eğitim organizasyonu gibi gösterdiğinin barış, hizmet gibi kavramlar kullandığının altını çizen Başkan Bülbül, devlet ve toplumdan birçok insanın bu örgütün tek gündeminin eğitim olmadığını askeriye, istihbarat, hukuk gibi birçok alanda önemli yerleri işgal etme arzularının olduğuna işaret etti.

Bülbül: “Sadece bir cemaat organizasyonunu böylesi sızma faaliyetlerine tevessül etmez. FETÖ tıpkı DAEŞ gibi dine dayalı askeri bir diktatörlük kurmak istiyor. FETÖ cemaat, hizmet, dialog, barış gibi kelimeleri çalarak kendi emellerine alet ediyor.” dedi.

FETÖ’nün anlayışının artık aşikar olduğunu ancak dört yıl önce böylesi tehlikeli bir yapı olduğu konusunda her kesimin inanmakta güçlük çektiğini ifade eden Bülbül: “ Türkiye  ülke olarak artık tehdidin farkındadır, tehdit Türkiye’nin dışına sarkmıştır. FETÖ okullar, vakıflar, dernekler ile asker, polis, hukuk gibi her alanın içine girmeye devam ediyor. Türkiye dışındaki ülkeler henüz Türkiye kadar bu tehdidin farkında değil. Türkiye FETÖ’den çok çekti ve bu acıların neticesi olarak 264 şehit verdi.” dedi.

GASAM
GASAM
GÜNEY ASYA STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ & SOUTH ASIA STRATEGIC RESEARCH CENTER

İlgili İçerikler

Son Yazılar