GASAM Yetkilileri “Türkiye, Hindistan ve Pakistan Arasında Akademik Bilgi Erişimini Arttırma Programı” Projesine Katılan Akademisyenlerle Tanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Paylaş

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) işbirliği ile organize edilen “Türkiye, Hindistan ve Pakistan Arasında Kültürel ve Akademik Bilgi Erişimini Arttırma Programı” tanışma yemeği, 19 Ağustos Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) katkılarıyla Beşiktaş Yıldız Korusu Malta Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Yemek sonrası GASAM Yönetim Kurulu Üyeleri ve projeye katılan akademisyenler kendilerini tanıtarak projeleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular.

Tanışma sonrası teşekkür konuşması yapan GASAM Başkanı Cemal Demir, Güney Asya üzerine pek çok projeleri olduğunu ve bugün yapılan “Türkiye, Hindistan ve Pakistan Arasında Akademik ve Kültürel Bilgi Erişimini Arttırma Programı” projesinin GASAM için oldukça önemli olduğunu belirtti.IMG-20160821-WA0011

Büyük Bir Sorumluluğunuz Var

Düşünce kuruluşlarının önemine değinen Demir; “ Bugün dünyada yaşanan toplumsal olayları hazırlayan düşünce kuruluşları vardır. Eğer biz Müslümanlar olarak kendi düşünce kuruluşlarımızı kurabilirsek toplumsal olayları yönlendirebiliriz. Bunun için Müslümanlar olarak kendimize güvenmeli ve gücümüzün farkında olmalıyız. Kurumsal yapılara önem vermeli ve gelecekte buna benzer kurumlar kurmalıyız. YTB işbirliği ile yürüttüğümüz “Türkiye, Hindistan ve Pakistan Arasında Akademik Bilgi Erişimini Arttırma Programı” projesinin önemi burada ortaya çıkıyor. Çünkü Türkiye, Hindistan ve Pakistan’ın birbirleri ile alakalı bilgi eksiklikleri var. Bu projeye katılan sizler büyük bir sorumluluğun altındasınız. Sizlerin gayret ve çabaları ile hazırlanacak raporların bu toplumlar için çok önemli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sorunlarımızı Konuşabileceğimiz Platformlara İhtiyaç Var

Konuşmasına proje detaylarıyla devam eden Demir, bu projenin ilk adımını atan akademisyenlerin öncü olacaklarına değinerek; “Bizlerin: siyasi, sosyal ve kültürel sorunlarımızı konuşabileceğimiz platformlara ihtiyacımız var. Coğrafyamızda insan kaynaklarından ve doğal kaynaklardan sağlanabilecek refah içerisinde bir hayatı ne yazık ki yaşayamıyoruz. Bunun için bir düşünce kuruluşu GASAM olarak hem coğrafyamıza sahip çıkma hem de neler yapabileceğimizi tartıştığımız projeler geliştirme gayretindeyiz. Bu anlamda YTB’ye ve bu projeye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. İBB’ye, İstanbul Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Toker’e, Hindistan ve Pakistan’dan projemize dâhil olup Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den Hindistan ve Pakistan’a gidecek olan tüm akademisyenlere de teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Çay ve tatlı ikramının ardından Malta Köşkü bahçesinde gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile tanışma toplantısı sona erdi.

Projenin Yurtdışı Ayağı 3 Eylül’de Başlıyor

Türkiye’nin, Hindistan ve Pakistan ile akademik ve kültürel etkileşimini arttırmak amacı ile yürütülen projenin ilk adımı olarak Hindistan’ın çeşitli üniversitelerinden beş ve Pakistan’ın farklı üniversitelerinden beş olmak üzere toplam on akademisyen, 5 Ağustos tarihinde Türkiye’ye gelmişti.

Hindistan ve Pakistan’ın çeşitli üniversitelerinden Türkiye’ye gelen 10 akademisyen çeşitli konularda araştırmalarını sürdürüyorlar. Projenin ikinci adımını ise Türkiye’den 3 Eylül tarihinden itibaren Hindistan ve Pakistan’a gidecek olan akademisyenler oluşturuyor.

Fatma ÇELİK – İSTANBUL

GASAM
GASAM
GÜNEY ASYA STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ & SOUTH ASIA STRATEGIC RESEARCH CENTER

İlgili İçerikler

Son Yazılar